MENU

 

MENU 6.06 - 10.06

 

Poniedziałek

Zupa kalafiorowa 300ml 

Makaron z sosem mięsno – warzywnym Bolognese 350g

Deser Jabłko

Alergeny : 1,3,9,7 kcal 1204,70

 

Wtorek

Zupa grochowa 300ml

Ziemniaki    200g

Nugetsy z kurczaka     100g

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem     100g

Deser jogurt owocowy

Alergeny : 1,3,9,7,kcal 1198,60

 

Środa    

Zupa Krupnik Polski     300ml

Ziemniaki puree 200g

Gołąbki po katalońsku   150g

Marchewka gotowana z groszkiem 100g

Deser banan

Alergeny : 1,3,9,7 kcal 1097,30

 

Czwartek

Zupa Krupnik Polski     300ml

Ziemniaki puree 200g

Gołąbki po katalońsku   150g

Marchewka gotowana z groszkiem 100g

Deser Jabłko

Alergeny : 1,3,9,7 kcal 1097,30

 

Piątek

Zupa szczawiowa z jajkiem 300ml

Ziemniaki 200g

Mintaj pieczony z warzywami 150g

Surówka z białej  kapusty z marchewką  i natką pietruszki  100g

Deser jogurt owocowy

Alergeny : 1,3,9,7,4 kcal 1372,00

 

MENU 13.06 - 15.06

Poniedziałek

Zupa jarzynowa  300ml

Klopsik w sosie pieczarkowym   150g

Kasza jęczmienna 200g

Buraczki 100g

Deser Jabłko

Alergeny : 1,3,9,7 kcal 1204,70

 

Wtorek

Zupa pomidorowa z makaronem    300ml

Ziemniaki    200g

Kotlet schabowy   100g

Surówka z marchewki z jabłkiem     100g

Deser jogurt naturalny

Alergeny : 1,3,9,7,kcal 1198,60

 

Środa

Zupa ogórkowa     300ml

Ryż    200g

Potrawka z kurczaka z warzywami  150g

Surówka z białej kapusty z marchewka 100g

Deser Banan

Alergeny : 1,3,9,7 kcal 1097,30

 

 

Menu 20.06 - 23.06

Poniedziałek

Zupa brokułowa  300ml 

Makaron z kurczakiem w i szpinakiem w sosie śmietanowym  350g

Deser Jabłko

Alergeny : 1,3,9,7 kcal 1204,70

 

Wtorek

Zupa fasolowa  300ml

Ziemniaki    200g

Pulpecik w sosie pomidorowym      100g

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem     100g

Deser jogurt owocowy

Alergeny : 1,3,9,7,kcal 1198,60

 

Środa

Rosół z makaronem 300ml

Ziemniaki puree 200g

Kurczak pieczony    150g

Marchewka gotowana z groszkiem 100g

Deser Arbuz

Alergeny : 1,3,9,7 kcal 1097,30

 

Czwartek

Krupnik Polski    300ml

Ziemniaki     150g

Kotlet mielony     150g

Buraczki   100g

Deser Nektarynka

Alergeny : 1,3,9,7, kcal 1248,00

 

 

JADŁOSPIS  PRZYGOTOWANY ZGODNIE  WYMAGANIAMI  DOTYCZĄCYMI  ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH UŻYTYCH W ŻYWIENIU DZIECI WIEKU SZKOLNYCH

 

ZGODNIE   Z ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA ZDROWIA

Z DNIA 26 LIPCA  2016 ROKU

/ WCHODZI W ŻYCIE Z DNIEM 1 WRZEŚNIA 2016 R. /

 

 

 W posiłkach występują alergeny  :

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

 

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy.

UWAGA!

Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.

............................................................................................................................................................................................

KOMUNIKAT dla Sz. P. Rodziców, których dzieci korzystają z obiadów w szkole.

Szanowni Rodzice,

Nowy Rok przynosi nowe zmiany: prosimy o spokojne zapoznanie się z nimi i wyrozumiałość:

1. z dniem 1 stycznia 2022 r. Gmina Miasta Gdańska będzie dofinansowywała koszt przygotowania posiłku dla dzieci i uczniów w wysokości 4,50 zł do każdego posiłku,

2. z dniem 1 stycznia 2022r. zmieni się sposób rozliczania usługi cateringowej (obiadów) w szkole,

3. od 1 stycznia 2022r. na wniosek firmy cateringowej wzrośnie cena obiadu o 2 zł (dotychczasowy koszt obiadu 11,50zł nie był zmieniany od 2018r.). Zmiana ta została zaakceptowana przez Radę Rodziców.

Poniżej szczegółowe informacje o zmianach:

1. Cała dokumentacja związana z żywieniem będzie ewidencjonowana w ramach Gdańskiej Platformy Edukacyjnej, a zatem konieczne jest podpisanie indywidualnej umowy o korzystanie z obiadów w SP nr 82. Umowę należy podpisać w formie papierowej (wzór umowy do pobrania ze strony www.sp82.edu.gdansk.pl w zakładce Strefa Rodzica) i dostarczyć do sekretariatu szkoły do 29 grudnia 2021 r.

2. Wpłat należy dokonywać do dziesiątego dnia każdego miesiąca na indywidulany rachunek bankowy, który zostanie dla Państwa wygenerowany po złożeniu umowy.

3. Obiad składa się z zupy, drugiego dania i podwieczorku. Nie ma możliwości zamówienia dań oddzielnie, np. samej zupy.

4. Istnieje możliwość zamówienia obiadu w wybrane dni tygodnia, np. na poniedziałek, środę, czwartek.

5. Dopłata do obiadu wynosi 4,50 zł. Rodzic opłaca różnicę, tj. 9 zł (13,50 – 4,50 = 9 zł). Przykład: dziecko będzie jadło obiad w danym miesiącu przez 15 dni; na indywidualny rachunek bankowy rodzic wpłaca 135 zł (15x9zł).

6. Posiłki wydawane będą zgodnie ze złożoną przez Państwa umową. Zaistniałe zmiany są jednoznaczne z zakończeniem obsługi obiadów przez stronę internetową: http://www.obiady.catering-bmj.pl/ (jak było wcześniej).

7. W przypadku nieobecności dziecka, jeśli Rodzic odwoła posiłek do godz. 8.15 danego dnia roboczego na adres email: sekretariat@sp82.edu.gansk.pl, będzie możliwość odpisania kwoty za obiad w następnym miesiącu.

Z góry bardzo dziękujemy za Państwa wyrozumiałość i życzliwość.