PONIEDZIAŁEK 13/ 01/ 2025r.
Zupa kapuśniak z ziemniakami 250 ml
Składniki: wywar (woda, kurczak, marchew, por, seler, korzeń pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy), biała kapusta, ziemniaki, sól,
pieprz, natka pietruszki, cebula
Makaron spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym 350 g
Składniki: łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, cebula, czosnek, marchew, makaron spaghetti, koncentrat pomidorowy, bazylia, oregano, sól, pieprz
ciasto domowe
WTOREK 14/ 01/ 2025r.
Zupa pieczarkowa z makaronem 250 ml
Składniki: wywar(woda, kurczak, marchew, por, seler, korzeń pietruszki, ziele angielskie,
liść laurowy, sól, pieprz) cebula, pieczarka, śmietana, makaron pszenny, sól, pieprz, natka pietruszki
Filet z kurczaka w cieście, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi i ananasa 100 g / 125 g / 125 g
Składniki: filet z kurczaka,olej rzepakowy, ziemniaki, mleko, jaja, mąka pszenna, koperek, sól, pieprz, ananas, marchew
galaretka owocowa
ŚRODA 15/ 01/ 2025r.
Zupa ogórkowa z ziemniakami 250 ml
Składniki: wywar (woda, kurczak, marchew, por, seler, korzeń pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy),
ogórek kiszony, marchew, sól, pieprz, ziemniaki, koperek,
Leczo warzywne z ryżem 350 g
Składniki: papryka, cebula, cukinia, marchew, seler, kiełbaska drobiowa, zioła, pomidory, sól, pieprz, ryż paraboliczny
naleśnik z twarogiem i brzoskwiniami
CZWARTEK 16/ 01/ 2025r.
Zupa jarzynowa z ziemniakami 250 ml
Składniki: wywar(woda, kurczak, marchew, por, seler, korzeń pietruszki, ziele ang, liść laurowy), marchew, natka pietruszki,brokuł, kalafior, fasolka
szparagowa, groszek zielony, ziemniaki, sól, pieprz, koperek, śmietana
Gulasz wieprzowy z warzywami, kopytka ziemniaczane, surówka z buraczków 100 g / 125 g / 125 g
Składniki: szynka wieprzowa, ziemniak, jaja, skrobia ziemniaczana, marchew, seler, sól, pieprz, olej rzepakowy, papryka, pietruszka, pieczarka, cebula, burak,
cytryna
jogurt naturalny z musli
PIĄTEK 17/ 01/ 2025r.
Zupa neapolitańska 250 ml
Składniki: wywar (woda, kurczak, marchew, por, seler, korzeń pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy), cebula, makaron pszenny,ser żółty, śmietana, natka
pietruszki, pieprz cytrynowy, kurkuma
Paluszki rybne z mintaja, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty 100 g / 125 g / 125 g
Składniki: filet z mintaja, olej rzepakowy, ziemniaki, mleko, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, koperek, sól, pieprz, biała kiszona kapusta, marchew
pizza

.................................................................................................................................................................................................

KOMUNIKAT dla Rodziców

Szanowni Rodzice,

w postępowaniu przetargowym o udzieleniu zamówień publicznych na rok 2025 najkorzystniejszą ofertę złożyła firma Iguana Catering s.c. która wygrała przetarg.
Z dniem 2 stycznia 2025 r. Gmina Miasta Gdańska będzie dofinansowywała koszt przygotowania posiłku dla dzieci w wysokości 4,50 zł do każdego posiłku; cena obiadu (9,34) - dofinansowanie (4,50) czyli Państwo płacą kwotę w wysokości 4,84.

  1. Cała dokumentacja związana z żywieniem będzie ewidencjonowana w ramach Gdańskiej Platformy Edukacyjnej, a zatem konieczne jest podpisanie indywidualnej umowy o korzystanie z obiadów w SP nr 82. Umowę należy podpisać w formie papierowej (wzór umowy do pobrania ze strony sp82.edu.gdansk.pl w zakładce Strefa Rodzica).
  2. Wpłat należy dokonywać do piątego dnia każdego miesiąca na indywidulany rachunek bankowy, który zostanie dla Państwa wygenerowany po złożeniu umowy.
  3. Kwotę jaką należy wpłacać co miesiąc będą Państwo informowani poprzez @.
    Nie dokonujemy samodzielnie wpłat.
  4. Obiad składa się z zupy, drugiego dania i podwieczorku. Nie ma możliwości zamówienia dań oddzielnie, np. samej zupy.
  5. Istnieje możliwość zamówienia obiadu w wybrane dni tygodnia, np. na poniedziałek, środę, czwartek (zaznaczyć w umowie)
  6. Dopłata do obiadu wynosi 4,50 zł. Rodzic opłaca różnicę, tj. 4,84 zł

        (9,34 - 4,50 = 4,84 zł). Przykład: dziecko będzie jadło obiad w danym miesiącu    przez 16 dni; na indywidualny rachunek bankowy wpłaca

        77,44 zł czyli (16 x 4,84 zł = 77,44 zł).

  1. W przypadku nieobecności dziecka, jeśli Rodzic odwoła posiłek do godz. 8.00 danego dnia roboczego na adres email: biernat@sp82.edu.gdansk.pl, będzie możliwość odpisania kwoty za obiad w następnym miesiącu.

Z obiadami ruszamy od 13 stycznia po wcześniejszym podpisaniu umowy :)

 

W załącznikach:

Umowa obiadowa na rok szkolny 2024/2025