PONIEDZIAŁEK 13/ 01/ 2025r.
Zupa kapuśniak z ziemniakami 250 ml
Składniki: wywar (woda, kurczak, marchew, por, seler, korzeń pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy), biała kapusta, ziemniaki, sól,
pieprz, natka pietruszki, cebula
Makaron spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym 350 g
Składniki: łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, cebula, czosnek, marchew, makaron spaghetti, koncentrat pomidorowy, bazylia, oregano, sól, pieprz
ciasto domowe
WTOREK 14/ 01/ 2025r.
Zupa pieczarkowa z makaronem 250 ml
Składniki: wywar(woda, kurczak, marchew, por, seler, korzeń pietruszki, ziele angielskie,
liść laurowy, sól, pieprz) cebula, pieczarka, śmietana, makaron pszenny, sól, pieprz, natka pietruszki
Filet z kurczaka w cieście, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi i ananasa 100 g / 125 g / 125 g
Składniki: filet z kurczaka,olej rzepakowy, ziemniaki, mleko, jaja, mąka pszenna, koperek, sól, pieprz, ananas, marchew
galaretka owocowa
ŚRODA 15/ 01/ 2025r.
Zupa ogórkowa z ziemniakami 250 ml
Składniki: wywar (woda, kurczak, marchew, por, seler, korzeń pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy),
ogórek kiszony, marchew, sól, pieprz, ziemniaki, koperek,
Leczo warzywne z ryżem 350 g
Składniki: papryka, cebula, cukinia, marchew, seler, kiełbaska drobiowa, zioła, pomidory, sól, pieprz, ryż paraboliczny
naleśnik z twarogiem i brzoskwiniami
CZWARTEK 16/ 01/ 2025r.
Zupa jarzynowa z ziemniakami 250 ml
Składniki: wywar(woda, kurczak, marchew, por, seler, korzeń pietruszki, ziele ang, liść laurowy), marchew, natka pietruszki,brokuł, kalafior, fasolka
szparagowa, groszek zielony, ziemniaki, sól, pieprz, koperek, śmietana
Gulasz wieprzowy z warzywami, kopytka ziemniaczane, surówka z buraczków 100 g / 125 g / 125 g
Składniki: szynka wieprzowa, ziemniak, jaja, skrobia ziemniaczana, marchew, seler, sól, pieprz, olej rzepakowy, papryka, pietruszka, pieczarka, cebula, burak,
cytryna
jogurt naturalny z musli
PIĄTEK 17/ 01/ 2025r.
Zupa neapolitańska 250 ml
Składniki: wywar (woda, kurczak, marchew, por, seler, korzeń pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy), cebula, makaron pszenny,ser żółty, śmietana, natka
pietruszki, pieprz cytrynowy, kurkuma
Paluszki rybne z mintaja, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty 100 g / 125 g / 125 g
Składniki: filet z mintaja, olej rzepakowy, ziemniaki, mleko, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, koperek, sól, pieprz, biała kiszona kapusta, marchew
pizza
.................................................................................................................................................................................................
KOMUNIKAT dla Rodziców
Szanowni Rodzice,
w postępowaniu przetargowym o udzieleniu zamówień publicznych na rok 2025 najkorzystniejszą ofertę złożyła firma Iguana Catering s.c. która wygrała przetarg.
Z dniem 2 stycznia 2025 r. Gmina Miasta Gdańska będzie dofinansowywała koszt przygotowania posiłku dla dzieci w wysokości 4,50 zł do każdego posiłku; cena obiadu (9,34) - dofinansowanie (4,50) czyli Państwo płacą kwotę w wysokości 4,84.
- Cała dokumentacja związana z żywieniem będzie ewidencjonowana w ramach Gdańskiej Platformy Edukacyjnej, a zatem konieczne jest podpisanie indywidualnej umowy o korzystanie z obiadów w SP nr 82. Umowę należy podpisać w formie papierowej (wzór umowy do pobrania ze strony sp82.edu.gdansk.pl w zakładce Strefa Rodzica).
- Wpłat należy dokonywać do piątego dnia każdego miesiąca na indywidulany rachunek bankowy, który zostanie dla Państwa wygenerowany po złożeniu umowy.
- Kwotę jaką należy wpłacać co miesiąc będą Państwo informowani poprzez @.
Nie dokonujemy samodzielnie wpłat. - Obiad składa się z zupy, drugiego dania i podwieczorku. Nie ma możliwości zamówienia dań oddzielnie, np. samej zupy.
- Istnieje możliwość zamówienia obiadu w wybrane dni tygodnia, np. na poniedziałek, środę, czwartek (zaznaczyć w umowie)
- Dopłata do obiadu wynosi 4,50 zł. Rodzic opłaca różnicę, tj. 4,84 zł
(9,34 - 4,50 = 4,84 zł). Przykład: dziecko będzie jadło obiad w danym miesiącu przez 16 dni; na indywidualny rachunek bankowy wpłaca
77,44 zł czyli (16 x 4,84 zł = 77,44 zł).
- W przypadku nieobecności dziecka, jeśli Rodzic odwoła posiłek do godz. 8.00 danego dnia roboczego na adres email: biernat@sp82.edu.gdansk.pl, będzie możliwość odpisania kwoty za obiad w następnym miesiącu.
Z obiadami ruszamy od 13 stycznia po wcześniejszym podpisaniu umowy :)
W załącznikach:
Umowa obiadowa na rok szkolny 2024/2025